Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول انتشارات دانشگاه تهران با بیان اینکه معاونت پژوهشی منابع علمی را ارتقا می‌دهد، گفت: برنامه داریم تا با همکاری اساتید تعداد کتاب‌های تالیفی و بومی را افزایش دهیم. منصور نظام آبادی مسئول انتشارات دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره غرفه نشر این دانشگاه در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب بیان کرد: انتشارات دانشگاه تهران، نخستین ناشر دانشگاهی کشور با ۷۳ سال قدمت است که منابع علمی دانشگاهی مورد نیاز دانشجویان را تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این انتشارات مجموعه کتاب‌های تالیفی و ترجمه‌ای اساتید دانشگاه‌ها را منتشر می‌کنیم و در اختیار دانشجویان و پژوهشگران می‌گذاریم.

نظام آبادی اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب را در غرفه انتشارات دانشگاه تهران عرضه می‌کنیم که حدود ۴۵ عنوان آن‌ها چاپ اولی هستند. همانطور که در جلسات انجمن ناشران دانشگاهی هم مطرح می‌شود نسبت به سال‌های گذشته با افت تیراژ و کاهش استقبال از خرید روبه رو هستیم.

مسئول انتشارات دانشگاه تهران افزود: اینکه گفته می‌شود ۱۴۵ عنوان کتاب چاپ اولی داریم یا سال گذشته تنها ۳۷۰ عنوان تجدید چاپ داشتیم نشان دهنده افت زیاد تیراژ ما است، در سال‌های گذشته تیراژ کتاب‌ها روی ۵ تا ۶ هزار نسخه بود و این تعداد کتاب طی دو تا سه سال فروخته می‌شد، اما درحال حاضر تیراژ کتاب روی ۲۰۰ نسخه است و فروش آن‌ها گاه تا دو سال طول می‌کشد در این دوره از نمایشگاه حتی کتابی را داریم که با تیراژ ۵۰ نسخه چاپ شده و عرضه می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر برگزاری نمایشگاه کتاب روی افزایش مطالعه و فروش کتاب بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران بزگترین رویداد فرهنگی در کشور محسوب می‌شود و شاید اسم این رویداد نمایشگاه باشد، اما بخش اعظم آن را فروش تشکیل می‌دهد تا عرضه و نمایش. فضای ایجاد شده ضمن ترغیب دانشجویان و عامه مردم به مطالعه و کتابخوانی؛ دسترسی متقاضیان به کتاب را آسان می‌کند.

نظام آبادی درباره برنامه این انتشارات برای فروش بیشتر کتاب عنوان کرد: طی برنامه ریزی با اساتید پیگیر هستیم تا به منظور جلوگیری از پراکندگی منابع درسی، کتاب‌های مورد نیاز منابع درسی مختلف را تالیف کنیم و کمتر به سمت کتاب‌ها ترجمه رویم که متاسفانه بهره‌گیری از آن‌ها درحال افزایش است درواقع به دنبال کتاب‌های تالیفی و بومی برای دروس دانشجویان هستیم تا از این طریق بتوانیم آن‌ها را بیشتر به کتاب و مطالعه جذب کنیم.

مسئول انتشارات دانشگاه تهران قیمت کتاب را با افزایش حدود ۶۰ درصدی نسبت به سال قبل مواجه دانست و ادامه داد: متاسفانه افزایش قیمت کاغذ و مواد مصرفی چاپ باعث شده که قیمت کتاب افزایش پیدا کند، اگر وزارت ارشاد کمک‌های بیشتری را به ناشران دهد تا بتوانیم قیمت‌های کتاب را برای دانشجویان و پژوهشگران کاهش دهیم در آن صورت فروش کتاب‌های کاغذی بیشتر خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چه میزان معاونت پژوهشی دانشگاه به انتشارات کمک مادی و معنوی می‌کند، گفت: معاونت پژوهشی در زمینه تامین منابع علمی حامی انتشارات است و کیفیت علمی کتاب‌ها را ارتقا می‌دهد که قطعا این مسئله باعث افزایش مشتریان می‌شود. موسسه انتشارات دانشگاه تهران تمامی هزینه‌ها و منابع مالی‌اش را از درآمد خود پرداخت می‌کند.

نظام آبادی بیان کرد: درحال حاضر علاوه بر نسخه‌های فیزیکی، نسخه الکترونیکی برخی کتاب‌ها را نیز عرضه می‌کنیم و با توجه به راه اندازی برنامه کاربردی کتابخوان نسخه الکترونیکی حدود ۳۷۰ کتاب را در این اپلیکیشن قرار دادیم که خوانندگان می‌توانند با قیمت پایین‌تر آن‌ها را خریداری و مطالعه کنند. نسخه فیزیکی باید در کنار نسخه الکترونیکی باشد، چون هنوز افرادی با کتاب‌های کاغذی اخت هستند و بوی کاغذ برای آن‌ها حس دیگری دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشر دانشگاهی افزایش قیمت کتاب نرم افزار کتابخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با اشاره به اینکه جهش تولید با دانشگاه‌های مهارت محور محقق خواهد شد، گفت: گفتمان‌سازی و جریان‌سازی جوامع دانشگاهی عامل مهمی در تحقق شعار سال است.

علیرضا نظام‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا به نقش جوامع دانشگاهی در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و افزود: نخستین ماموریت جوامع دانشگاهی در تحقق شعار سال، گفتمان‌سازی در حوزه شعار سال و تبدیل کردن آن به گفتمان غالب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل جوامع دانشگاهی با صنعتگران بسترساز جهش تولید است، افزود: نامگذاری سالیان متمادی با مضامین اقتصادی بیانگر آن است که اقتصاد اصلی‌ترین مسئله کشور است و دانشگاهیان می‌توانند در ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه بسترساز تحقق شعار سال باشند.
وی بیان کرد: برخورداری دانشگاه‌ها از نیروی متخصص و دارای بار علمی غنی در رشته‌های مرتبط با صنعت می‌تواند منجر به تبادل اطلاعات علمی و توانمند شدن نیروی کار شاغل در صنایع باشد.
نظام‌آبادی همچنین شناسایی نیروی کاری که دنبال مهارت‌افزایی است را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: جهت‌دهی افکار جوانان و آگاهی‌بخشی به آنان به همراه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با شغلی که انتخاب می‌کنند و بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهارتی و دست به آچار می‌تواند موجب توانمند شدن نیروی کار شده و در نهایت باعث جهش در تولید شود.
وی با اشاره به اینکه تاکید رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم بسیار دقیق و داهیانه است، تصریح کرد: بدیهی است که مشارکت جوامع دانشگاهی، نخبگانی، کارشناسان و آحاد مختلف مردم زمینه‌ساز تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مانع و محدودیتی برای تحقق شعار سال وجود ندارد، گفت: تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و هدفگذاری و تدوین راهبردهای تحقق شعار سال موجب تسریع در عملیاتی شدن آن خواهد شد.
نظام‌آبادی در ادامه، با اشاره به تقسیم بندی دانشگاه‌ها به نسل‌های آموزشی، پژوهشی و تلفیقی از آموزش و پژوهش گفت: فعالیت دانشگاه در نسل چهارم مبتنی بر بکارگیری این تلفیق در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی است و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نسل چهارم قرار دارد و از تلفیق آموزش و پژوهش در کارآفرینی و اشتغال جوانان استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه به صرف انجام آموزش محض و غیر هدفمند راهی به جایی نخواهیم برد چراکه در این صورت بدون توجه به نیاز آینده، آموزش را معطوف به موضوعات عملی در دل صنعت، کشاورزی و ... می‌کنیم، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، هدفمند و آینده‌نگر با بکارگیری اساتید کاملا مهارتی و آچار بدست در محیطی کاملا مهارت محور به دنبال ارائه خدمت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: با استقرار مراکز علمی و کاربردی در مجاورت صنعت به عنوان مغز متفکر، مجموعه صنعتی از اطلاعات علمی و تخصصی دنیا آگاهی پیدا کرده و تولید هدایت می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته نیروی متخصص عامل پیشرفت است، افزود: دانشگاه علمی کاربردی زمینه‌ساز پیشرفت است و در این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها ۷۰ درصد سرفصل‌ها عملی و ۳۰ درصد تئوری است که بیانگر نیاز هدفمند کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه جامع به درستی به دنبال افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی است و افزون بر ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده یا کارآفرین شده‌اند و بنا داریم که دانشگاه تبدیل به یک مرکز اشتغال‌زایی شود.
نظام آبادی با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه‌ها به مقوله اشتغال نگاه جدی داشته باشند، جهش واقعی در تولید ایجاد خواهد شد، افزود: نگاه دانشگاه به تولید باید مبتنی بر افزایش اشتغال باشد و جوامع دانشگاهی نظیر مرکز علمی کاربردی باید به یک مرکز اشتغال‌زا تبدیل شود. اگر این نگاه عملیاتی شود بخش اعظمی از فارغ التحصیلان جذب بازار کار خواهند شد، علاوه بر آن نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی وارد دانشگاه شده و پس از کسب مهارت و توانمند شدن با انگیزه بیشتری در سنگر تولید خدمت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به یک هاب آموزشی تکنسین‌ها و کارشناسان کاملا مهارتی تبدیل شود، افزود: ورود تخصصی و مهارتی به موضوع کار و تولید موجب خواهد شد که به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه افزون بر دو هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: قریب به ۴۰ درصد صنایع استان مرکزی با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنند و تقریبا ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت ۷۰ درصدی فعالیت دارند که لازم است کلینیک‌های صنعتی از دل جوامع دانشگاهی نظیر مراکز علمی و کاربردی بیرون بیایند و با بررسی موانع پیش رو به صورت علمی، ظرفیت تولید را افزایش دهند تا جهش در تولید استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور محقق شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • هزاره ققنوس با ۸۰۰ عنوان کتاب به مصلی می‌آید
  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها